Wat gebeurt er in de herfst in het bos? Ontdek het tijdens de excursie ‘Herfst en paddenstoelen’ op zondag 8 oktober op landgoed Hof Espelo. Tijdens deze wandeling vertellen paddenstoelenexperts van alles en veel meer over de paddenstoelen die onderweg worden gevonden. De wandeling start om 13.30 uur en duurt ongeveer twee uur.

De herfst is in volle gang. De eikels en kastanjes vallen van de bomen, bladeren verschieten van kleur en de dieren verzamelen hun winterkostje. Het is de tijd van de paddenstoelen en een mooi moment voor een natuurwandeling over Hof Espelo. De gidsen vertellen je over de paddenstoelen die onderweg worden gevonden. Welke soort is het? Wat is het verschil met andere soorten en naar welke kenmerken kijk je? Hoe ontstaan paddenstoelen? Wat doet de droogte van de laatste jaren met paddenstoelen? Dit en meer leer je tijdens deze wandeling. De wandeling is een leuk uitje voor het hele gezin. Tip: Trek stevige schoenen aan en neem een loepje mee als je die hebt.

Wanneer?
We organiseren de excursie op 8 oktober 2023. De excursie start om 13.30 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Praktische informatie over de wandeling:

  • De excursie gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
  • Honden zijn niet toegestaan bij deze excursie (hulphond uitgezonderd).
  • Je hoeft geen ticket te printen, de gidsen hebben een deelnemerslijst.
  • Wandeling is ongeveer 4-5 km.
  • Heb je een vraag of lukt het aanmelden niet? Neem dan contact met ons op:

Het bezoekerscentrum Hof Espelo zoekt vrijwilligers om het team te versterken. We zijn vooral opzoek naar gastheren/gastvrouwen en gidsen. Belangstelling of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar bezoekerscentrum.hofespelo@landschapoverijssel.nl

Restitutiebeleid
Wanneer je wil afzien van deelname aan de excursie dan dient dit minimaal 48 uur voor aanvang van de excursie gemeld te worden. Na 48 uur heb je geen recht op restitutie. Bij annulering door Landschap Overijssel ontvang je je betaalde deelnamekosten 100% terug.

Privacywetgeving
Tijdens deze activiteit worden mogelijk foto’s gemaakt in opdracht van Landschap Overijssel. Kijk op www.landschapoverijssel.nl/privacyverklaring voor meer informatie. Indien je hier bezwaar tegen hebt, neem dan contact op via communicatie@landschapoverijssel.nl of 0529 – 401731.