Procedure

INSCHRIJVING GESLOTEN

Stap 1 Aanmelden

  • Draag jouw eigen bedrijf, of een ander bedrijf, ga naar het aanmeldformulier rechts op deze pagina. Let op: het bedrijf moet in Overijssel gevestigd zijn!
  • Vertel in maximaal een 1/2 A4 waarom jij vindt dat dit bedrijf de Groene Twinkeling verdient.
  • Denk aan de contactgegevens van het bedrijf zodat we ze kunnen benaderen.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op met het bedrijf dat jij hebt voorgedragen. We nodigen ze vervolgens uit voor een formele inzending.

Stap 2 Formele inzending

De uiterste inzenddatum is 30 november 2020. De formele inzending bestaat uit een overtuigend verhaal, maximaal 1 A4, waarom jij vindt dat dit bedrijf de Groene Twinkeling verdient. Dit overtuigende verhaal moet de volgende onderdelen beschrijven:

1. Wat is de motivatie van het bedrijf om te investeren in biodiversiteit?
2. Welke aantoonbare acties heeft het bedrijf uitgevoerd om de biodiversiteit te versterken?
3. Op welke manier draagt het bedrijf bij aan kennisoverdracht over het belang van biodiversiteit?

Stap 3 Beoordelingsronde

  • Op 4 december 2020 worden alle voorgedragen en formeel aangemelde bedrijven op de website vermeld. De selectiecommissie* beoordeelt deze inzendingen en maakt 18 december de 3 genomineerden bekend.

De eerder aangekonigde stemronde via de website kan vanwege technische redenen niet plaats vinden.

* De selectiecommissie, bestaat uit inhoudelijke professionals en de directeuren van Staatsbosbeheer, Natuur en Milieu Overijssel, Overijssels Particulier Grondbezit en Landschap Overijssel.

Stap 4 Bedrijfsbezoek selectiecommissie

Voorgaande jaren ging er een afvaardiging van de selectiecommissie op locatiebezoek bij de finalisten. Vanwege corona hebben we de bedrijfsbezoeken vervangen voor een eventuele online afspraak en de mogelijkheid dat de finalisten zich presenteren met een kort filmpje. Hiervoor ontvangen de finalisten een uitnodiging na 18 december.Op deze manier kunnen ze zichzelf hier extra presenteren en de selectiecommissie kan aanvullende vragen stellen.

Stap 5 Keuze winnaar

  • Aan de hand van de formele inzending, het filmpje en een eventuele online gespreksronde, bepalen de leden van de selectiecommissie wie van de 3 genomineerde bedrijven de winnaar van de Groene Twinkeling 2021 wordt.

De prijsuitreiking is dit jaar te zien via een speciale uitzending op deze website op maandag 1 februari om 16.00 uur.

Andre van der Zee, presentator van Het Groene Oosten maakt de winnaar bekend. In dit programma worden innovatieve en duurzame projecten uit de regio voor het voetlicht gebracht. Op 2 februari zal in de tv-serie een uitgebreide reportage te zien van de winnaar van de Groene Twinkeling 2021.

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?