Buurtbetrokkenheid

Ik wil me inzetten voor de buurt

Heggen plantdag
Heggen plantdag  Foto Stichting Hoopheggen

Is jouw buurt of erf aan vergroening toe? Wil je met je buurt een plantsoen adopteren of een boomgaard aanleggen? Of sterker, een heel landschapsplan tot uitvoering brengen? Er zijn veel wegen die daartoe kunnen leiden. We helpen je graag deze wegen te vinden.

N 52° 29.556' E 006° 12.077'
kinderen planten struiken

Met de Groene Loper je buurt vergroenen

In Overijssel zijn er 10 lopers die buurtinitiatieven helpen hun omgeving te vergroenen. Dat kan een geveltuin zijn of een boomspiegel, maar ook het adopteren van een stuk gemeentelijk groen, of een bloemenstrook langs de straat.

Jaarlijks zijn er acties waarmee het makkelijker wordt om de buurt groener te maken. Bloembollenacties, (fruit-)struikenacties en in 2022 bijvoorbeeld de actie "Stoepgroen, samen doen".

Meer weten? Lees dan verder via onderstaande knop.

kruiwagen met struiken_3
Foto Groene Loper Enschede
buurt plant struiken
Foto Groene Loper Enschede
planten kopen voor de buurt
Foto Groene Loper Enschede
kinderen planten struiken
Foto Groene Loper Enschede

Voorbeeld mogelijkheden

Wil je inspiratie over de mogelijkheden waarop je erf, buurt en omgeving kunt vergroenen? Lees dan via onderstaande blokken verder.

Boerderij Stokkum, Markelo

Meer mogelijkheden inrichting buurt en erf

Landschappen

Meer weten?

Horteploeg

Wil je graag advies?

Hebben jullie als werkgroep, buurtbewoner of stichting vragen? Schakel de hulp in van één van onze landschapscoördinatoren. Onze veldadviseurs weten welke bomen en planten in jouw streek en woonomgeving van oudsher voorkomen. Ook weten ze of er mogelijkheden zijn om een subsidie aan te vragen. Je vindt meer informatie op de website van Streekeigen Landschapsbeheer.

Steun het Natuurfonds!

Maak Overijssel groener en gezonder. Al vanaf €7,50 bescherm jij één vierkante meter natuur.

Help mee!