Wederopbouw Vriezenveen

In de wederopbouwjaren ‘50 en ‘60 is er een ingrijpende ruilverkaveling geweest in Vriezenveen. In dit bijzondere gebied zijn landbouwgronden radicaal anders ingericht en boerderijen uitgeplaatst naar linten buiten het dorp: de zogenoemde ‘wederopbouwerven’.

Vriezenveen is een van de eerste ruilverkavelingen na de invoering van de nieuwe Ruilverkavelingswet van 1954. De werkzaamheden die in 1955 begonnen, namen twaalf jaar in beslag. In totaal ging het om 4.400 hectare. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) heeft Vriezenveen als één van de 30 aandachtsgebieden gemarkeerd, een gebied waar veel is gebeurd en wat het bekijken waard is.

Tijdens de Maand van de Wederopbouw in november 2016 zijn verschillende activiteiten georganiseerd met lokale partijen. In onderstaande downloads en online krant lees je meer over over de wederopbouw en de georganiseerde activiteiten.

Wederopbouwkrant

Lees in onderstaande krant welke activiteiten we met diverse lokale partijen hebben georganiseerd tijdens de Maand van de Wederopbouw in november 2015.

Steun onze Regge actie!

Met de aanleg van kruidige kernen stimuleren we de biodiversiteit in het Reggedal én wordt het gebied door alle kleurrijke bloemen een lust voor het oog.