Reestdal Havermout-Appelkoek

Mmmm.... uit de boomgaard

Omdat we de koek zelf zo lekker vinden en er nog altijd gevraagd wordt naar het recept....
Hieronder het recept van de Reestdal Havermout-Appelkoek

Ingrediënten

  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 500 gr bruine basterdsuiker
  • 250 gr havermout
  • 400 gr roomboter
  • 1 kg goudreinetten in partjes
  • 1 zakje vanille suiker
  • beetje kaneel
  • bakplaat + bakpapier

Bereidingswijze;

  • oven voorverwarmen op 200 gr.
  • meng het meel en de suiker
  • smelt de boter in een pannetje
  • meng de havermout door het meel en de suiker, doe de gesmolten boter erbij
  • mix dit mengsel met de mixer met deeghaken tot het rul is
  • leg het bakpapier op de bakplaat
  • verdeel de helft over de bakplaat
  • leg dan de appelpartjes erop, bestrooi deze met vanillesuiker en kaneel
  • verdeel daarna de andere helft van het deeg over de appels (eventueel kan men ook rozijnen toevoegen)
  • schuif de bakplaat in de oven

Baktijd: 30 minuten op 200 graden

Succes verzekerd !!!

Reestdalkoek