Reestdal Havermout-Appelkoek

Bloeiende appelbomen bij De Wheem, Erik Bennink

Mmmm.... uit de boomgaard

Omdat we de koek zelf zo lekker vinden en er nog altijd gevraagd wordt naar het recept....
Hieronder het recept van de Reestdal Havermout-Appelkoek

Ingrediënten

  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 500 gr bruine basterdsuiker
  • 250 gr havermout
  • 400 gr roomboter
  • 1 kg goudreinetten in partjes
  • 1 zakje vanille suiker
  • beetje kaneel
  • bakplaat + bakpapier

Bereidingswijze;

  • oven voorverwarmen op 200 gr.
  • meng het meel en de suiker
  • smelt de boter in een pannetje
  • meng de havermout door het meel en de suiker, doe de gesmolten boter erbij
  • mix dit mengsel met de mixer met deeghaken tot het rul is
  • beboter de bakplaat
  • verdeel de helft over de bakplaat
  • leg dan de appelpartjes erop, bestrooi deze met vanillesuiker en kaneel
  • verdeel daarna de andere helft van het deeg over de appels (eventueel kan men ook rozijnen toevoegen)
  • schuif de bakplaat in de oven

Baktijd: 30 minuten op 200 graden

Succes verzekerd !!!