Zomerhuisje op de Lemelerberg

Boek je verblijf

Logeren op de Lemelerberg

Wakker worden op een stille locatie. Vroeg in de ochtend genieten van de mysterieuze jeneverbesstruwelen. Wandelend op zoek naar de schaapskudde. Klinkt heerlijk toch?

Op de zuidhelling van de Lemelerberg, op zo'n 38 meter hoogte, staat ons zomerhuisje op een unieke plek midden in de natuur. Je kunt er volop genieten van de overweldigende rust en het imposante uitzicht. Het huisje staat in natuurgebied De Lemelerberg, waar we ook het hoogste punt van Salland vinden, de 78 meter hoge Archemerberg.

In 2018 heeft het chalet op de Lemelerberg een upgrade gekregen. By Mölle, die ook ons Witte huis op de Horte in Dalfsen onder handen nam, heeft het chalet op de Lemelerberg gerenoveerd en gestyled, zodat het er weer jaren tegen kan en er prachtig uit komt te zien. De Lemelerberg Lodge is ingericht met natuurlijke, duurzame materialen en geschikt voor 2 tot 5 personen.

Chalet uit Oostenrijk
In 1925 liet de Twentse bankier Abraham Ledeboer dit chalet als bouwpakket in onderdelen per trein helemaal uit Oostenrijk overkomen om te dienen als theehuis. De familie Ledeboer ging dikwijls vanuit Almelo op de fiets naar het chalet om op het terras of in de vallei thee te drinken. Dienstbodes werden vooruitgestuurd met de sjees om alvast alles klaar te zetten. Bij winterse omstandigheden werd er vanuit het chalet gelanglauft. Stille getuigen daarvan zijn de langlaufskies die nog steeds op de zolder van het chalet liggen. De kinderen gingen in die tijd mee met de slee.

Boek nu je overnachting
Meer info over het zomerhuisje, de tarieven én beschikbaarheid, vind je op de website van By Mölle.

Boek je verblijf

Klik hier

Vanaf het zomerhuisje wandel je zo over de Lemelerberg - foto, Mark Zekhuis

Prachtig uitzicht vanaf de veranda - foto, Hans Dijkstra

Vooraanzicht - foto, Hans Dijkstra

Schuurtje naast het zomerhuisje - foto, Hans Dijkstra

Uitzicht over de Lemelerberg - foto, Hans Dijkstra

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?