(Fruit)bomen

Foto: Ruud Ploeg

Hoogstamboomgaarden vertellen hun verhaal over het verleden van ons landschap. De historie van hoogstam fruitboomgaarden in Nederland gaat ver terug in de tijd. Vermoedelijk werd de fruitteelt al geïntroduceerd rond het begin van de jaartelling met de komst van de Romeinen. Omstreeks de middeleeuwen waren het vooral de kloosters, kastelen en andere aanzienlijke landgoederen waar fruit geteeld werd.

Goed onderhoud betekent veel fruit

Niets smaakt zo lekker als fruit uit eigen tuin. Kies dus vooral fruitbomen die bij uw persoonlijke smaak passen. Maar let ook op de grondsoort. Pruimen- en perenbomen kunnen nu eenmaal beter op natte grond dan appel- en kersenbomen.

Plannen om een mooie (fruit)boom te planten?

Bedenk dan wel dat bomen er niet van houden om verplant te worden. Behandel ze daarom met respect. Niet alleen tijdens het transport en de aanplant, maar vooral ook gedurende de eerste drie jaar.

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?